Tuesday, July 22, 2008

Life goes on...

Date : 2 August 2008 (Saturday)
Time : 8.30 pm
Venue : Rumah PENA

Seorang kawan yang bernama Pipi (yang gebu) sebenarnya telah memanjangkan jemputan untuk DEP bermain pada malam itu. Aku pun tak berapa pasti tentang apakah aktiviti yang dijalankan oleh Sindiket Soljah (mesti sebut macam lagu Bob Marley, Buffalo Soldier...mesti!) ini, jadi aku pun tanya pada Pipi melalui e-mel dan dia menjawab...

"ok maskara ni nama penuh dia 'malam baca nashkah sindiket soljah dan kawan kawan yang kita suka'. Jadi dia jadi tak kisahlah apa apa show pun. setakat ni macam macam show dah yang pernah dibuat kat situ. band pun dah ada 2-3 pernah main. band post punk pun ada. tapi kebanyakannya baca sajak, puisi bergitar, pentomin, baca entri blog, komedi berdiri, silap mata, bersilat, screening, dan macam macam lagi. kalau ada sapa sapa yang bela anjing laut nak buat show pun boleh.

jadi maskara kat sini lebih kurang satu pentas untuk siapa siapa saja yang nak tunjukkan karya masing masing. tak kisah top ke, tak top ke, kerja jkr ke, kutu sepenuh masa ke. sebab tak banyak ruang macam ni ada kat malaysia ni. crowd pun takde laa ramai sangat. kadang-kadang 20, kadang kadang 90, kadang kadang, 50. biasa le.. jadi set dia rileks rileks je. lebih kurang perform untuk kawan kawan.

lepas tu siapa yang ada karya boleh jual di situ. contoh macam buku ke, t shirt ke, dan kalau kau ada cd dengan t shirt apa lagi? bawak mari le.aturcara dia biasanya bermula pukul 8.30 malam. lepas tu hah MC panggil le siapa siapa buat show. lepas tu rehat sekejap. kitaorang jamu makan makan sikit. lepas tu sambung balik show. ok? tak clear lu tanya lagi nanti. kalau rajin lu try usha facebook sindiket soljah."

Jadi kepada kawan-kawan semua. Semoga berjumpa pada malam Sabtu, 2 Ogos 08. Seperti biasa..."Kami akan membawa rumah itu turun!"...

7 comments:

pipiyapong said...

nak bawa rumah tu turun ke mana? turun ke laut?

DEP said...

Pipi yang gebu! Sampai ati lu counter-joke gua :(

-acai yang sensitif-

pipiyapong said...

hahhaaha ok sorry..sorry..

DEP said...

Hahaha... gua saje je mengade. No problem la wei... ;P

p/s: Ape menu jamuan? Karipap sardin ade?

-acai-

spyz said...

Tabik!
Guitar works lu org memang gerek seyy..

sol-jah said...

Tabik kat DEP. Gua suka. Gua suka.

DEP said...

spyz & sol-jah - thanks for the support. laporan maskara X di blog ini akan menyusul tidak lama lagi.