Tuesday, August 26, 2008

Action Reaction - It's all about passion...





Aku tak tau pasal orang lain, tapi aku seronok gila. Crew FNBKL memang pergi mana pun boleh buat tempat tu jadi happening. Kecoh gila especially si Thilaga... suka benor menjerit.

Persembahan malam tu oleh (kalau salah tolong betulkan)

1) Gang busker Bukit Bintang dengan gendangan, kerincing dan digeridoo-nya.

2) Gangan Ensemble - electronically experimental.

3) Reflex Reaction - vocally experimental. Sparred with saxophone.

4) The Garrison - reggae! tapi ada sedikit unsur pop + folk jugak la... time ni everyone gets in the groove.

5) DEP - hmmm.. pop sadis meruntun jiwa... Bem tak boleh datang sebab ada shooting kat UiTM. Diganti oleh Avroco di bahagian kerincing. Boleh tahan jugak Avroco...

6) Wolf - planned as solo act at first, but was accompanied by the 'Dragon' Aziz on trumpet during the performance. Excellent combination. Love that 'do the locomotion' part on the first song.

7) Performance yang last ni aku tak sure siapa. (Sorry. Siapa-siapa boleh tolong?) Aku nampak ada Avroco dan gang Bad Voice on guitar. Vocalist dia ada sikit gaya persembahan macam Henry Rollins, even tengah nyanyi lagu I Will Fondle...oops! Follow You.

8) Aziz - dengan persembahan kemam kerosene dan meniup api. Gila Dragon!... Banyak kali Aziz buat, siapa tak tengok memang rugi (sila rujuk gambar di atas). Kalau pergi Genting tengok tu mau dah melayang 50 ringgit. "Aziz, 31/08 ni buat kat Annexe pulak.OK?" Serious! Lagi gempak dari pertunjukan bunga api.

Lepas tu, kitorang pergi makan kat UpTown. Disajikan dengan lala dan steak yang hebat, tajaan "Boh Mang Catering".


Nota :
1) Thanks heaps to FNBKL crew, Poodien, Thilaga, Farhana, Shahril dan gang lain(aku kenal muka, tak tahu nama), for the invitation.
2) For more info and activities about Food Not Bombs KL, go here.


-acai-

5 comments:

Rhona Zlan said...

gambar yang last sekali tu apahal kot?

O my love said...

aktif angpa la ni noh.. baguih baguih

DEP said...

rhona irana - itu la gambar Aziz The Dragon tengah beraksi .... kalau nak nyala rokok, panggil dia ;P

o my love - senaman ringan.. kecil-kecilan ;)

-acai-

Elly Rocker said...

sekali fire blazing tu sejibik mcm cover Immortal - Diabolical Fullmoon Mysticism. gila besh!!!!!!!!!!!!!!!

DEP said...

elly rocker - aku teringat game street fighter sebenarnya. Dhalsim ke ape namenye. Yoga Fire! Yoga Fire!