Thursday, March 19, 2009

Am I having a mid-life (earth) crisis?

Ke mana arah tuju kugiran berdikari jika tidak bermotifkan wang dan nama?

Atau tidak perlu ada arah tuju? Just go with the flow?

Aku pernah berborak pasal hal ni dengan si Fakap baru-baru ni.
We agreed that why bother to reason(s). Just buat je...

Semudah itu ke?

When we started to give reasons, we're actually showing elements of uncertainty and doubts with the decision made. Rasa serba tak confident dengan diri sendiri dan cuba memberi penjelasan supaya ianya can be justifed with our actions...

Aku buat band ni sebab...

Pilihan jawapan MUNGKIN seperti berikut:

1) Aku tak suka Hujan sebab diorang "Indie Major Label"... aku nak jadi "Indie Indie Label"...

2) I want to express myself effectively. So I sing with a 'cockney' accent. (Woot = What)

3) Aku nak ekspres diri aku dengan efektif jadi aku nyanyi guna slanga pelik. (Bucha = Buta)

4) Aku tak suka band-band MTV..... V Channel ok...

5) I believe in DIY spirit... I don't trust A&R or managers. I'll deal directly with major labels' CEO.

Aku dan Fakap takde sebab...

Kalau takde sebab, tak boleh main band ke???

-acai-

3 comments:

Weed and Bandages said...

berat ni berat..

dalam ni.. hahahha

al razy said...

yah acai..aku pernah sampai ke persoalan seperti ini..
sebenarnya kita terlalu memikirkan reason kerana terlalu memikirkan apa yg org akan cakap...apa yg org akan komen, kutuk etc...
buatkan kita asyik cari reason n jalan yg sesuai utk play safe.. be honest and just do it for yourself n igt, kita tak dpt puaskan hati semua orang.Sekurangnya puaskan hati kita dan bandmate kita dahulu.

DEP said...

weed - hahaha... emo ni.. hahaha

al razy - yup betul! aku tak terkejut kalau ko pun pikir bende yang sama...tapi tu la... kadang2 bila kita buat bende tak bersebab ni... susah nak get 'people' to take us seriously... and thanks for sharing your thoughts.

-acai-