Thursday, March 26, 2009

Mandrem Part 1... (Sila abaikan kalau ejaan salah)




Imej dicilok dari blog Ateng.

Semakin hangat diperkatakan yang mereka akan ke Malaysia tidak lama lagi untuk tour yang julung-julung kalinya.

Pekara yang mesti dilakukan sebelum ketibaan mereka:

1) Menghafal semua lagu dari 9 album mereka (rase macam lebih).. kalau boleh, hafal mandrem sekali...

2) Mencari semula baggy pants, atau baggy shorts... (harap-harap masih belum jadi kain lap kaki di pintu bilik air).

3) Cari baseball cap kat Sungei Wang yang ade embroidery 'NY'. (Pastikan yang tak begitu tinggi, nanti macam hip hop pulak...)

4) Cari kasut vans old skool low cut...

5) Pegi kedai Burma kat Petaling Street, cari rantai manik yang besar dan ngam-ngam dengan ukur lilit tengkuk.

6) Praktis jumpkick, setiap hari sebanyak 20 kali. Ketinggian lompatan mestilah melebihi satu meter (mimimum).

7) Vege diet dan tinggalkan lifestyle yang kurang sihat (merokok, minum dan sebagainya).

Siapa panggil gua POSER ari gig tu nanti, gua jumpkick dia 3 kali.

Ada berani???

-acai kapor-

8 comments:

Mohd Jayzuan said...

gila!! betui kaa? kena sing slong ni.....


"Saranagatiiiiiiiiiii"

al razy said...

checklist
1) lagu? cuma ingat korus lagu here we go again..jadilah..hahah

2) baggy pants? ada lagi 3-4 helai

3)cap? yang lama ada lagi, tersimpan jer malu nak pakai. Nanti orang igt hip hop plak..haha

4)kasut? kena beli baru laa nampaknya

5)rantai? ada juai lagi ka?

6)lompatan? aku dah try kat ru7mah..dapat 3 kali lompat jer pastu mengah. Perut da besar da

7)aku mungkin berpuasa masa gig tuh. hahahhaha

atengna bachan

DEP said...

Mohd Jayzuan - Yep, pasrah beb!

al razy - steady la atengna bachan!

-acai-

Anonymous said...

Yeah hopefully they coming. Boleh mengembalikan scene 90's balik. Gua setuju, lagu "Here We Go" memang kick! and also "Message to Bhagavat"(betul ke eja?)

See u guys there!

teru said...

i need your!
i need your!

shelter!!!

itu je yang aku mampu ingat... hish!! dah lebih 10 tahun tak dengar lagu nie....

darwish said...

acai..acai..what happend to kuantan scene still alive ke? btol ke shelter nak mai malaysia nie bile ?

Lamendull said...

Jangan diorang bawak sami untuk memberkati majlis sudah, eheh.

Lamendull said...

Jangan diorang bawak sami untuk memberkati majlis suddah, eheh.